Thailand

Thailand is zonder twijfel de veiligste introductie tot zuidoost Azië, maar het is zeker geen slap aftreksel. Het land heeft voor ieder wat wils. Thailand heeft prachtige stranden in het zuiden en op de eilanden. Er zijn machtige bergen en bergvolken in het noorden. En Thailand heeft een heerlijke keuken. Op elke straathoek is er wat te eten. Een menukaart is er niet: aanwijzen en smullen maar! Thailand heeft zich kunnen ontwikkelen tot een belangrijke toeristische bestemming in Azië.

Het land is een overwegend boeddhistisch koninkrijk. Er wonen zo’n 65 miljoen inwoners. De mensen in Thailand zijn buitengewoon vriendelijk en tolerant. Thailand wordt dan ook niet voor niets het ‘land van de glimlach’ genoemd. In het noorden leven verschillende bergvolkeren, die elk een geheel eigen taal en cultuur hebben. Vóór de Thai het huidige Thailand overheersten, domineerden de Khmer het gebied. De bouwwerken die zij hebben achtergelaten staan vooral in het noorden van het land.

Bangkok is een chaotische maar bruisende hoofdstad, geliefd om de enorme veelzijdigheid en dynamiek. Modern in het zakencentrum, traditioneel in de khlongs (grachten). Het Koninklijk Paleis vol pracht en praal, een volkse sfeer in Chinatown. Het koningsplein Sanam Luang is het hart van de stad. In de namiddag worden er kraampjes opgezet waar lekkere hapjes en geneeskrachtige kruiden worden verkocht. Ten zuiden van Sanam Luang ligt de Tempel Wat Phra Kaeo (de Smaragden Boeddha) met daarachter het Koninklijk Paleis.

Het Lumpinipark is een oase van rust in het chaotische Bangkok. ’s Ochtends is het park het domein van joggers en tai-chi beoefenaars. Aan de zuidkant van Lumpinipark ligt het uitgaanscentrum Patpong. Er is een ruime keuze aan bars en restaurants, maar er is ook veel prostitutie.
Lumpini Park in Bangkok, Thailand

er zijn geen afbeeldingen gevonden

De tweede stad van Thailand is Chiang Mai: de uitvalsbasis voor toeristen die de bergen en bergvolken in het noorden willen ontdekken. De oude binnenstad van Chiang Mai bestaat uit een vierkant met zijden van bijna 2 kilometer, omgeven door een gracht. In de binnenstad zijn meer dan honderd tempels te zien en ze zijn vrijwel allemaal de moeite waard. De grootste attractie van Chiang Mai is de avondmarkt, tussen de oostkant van het oude centrum en de Ping-rivier. Hier wordt alles verkocht wat de streek te bieden heeft tegen lage prijzen.

Een van de grootste toeristische trekpleisters van Thailand is het eiland Koh Phuket. De bijnaam van het eiland is de “Parel van het Zuiden” en het is vooral beroemd om de prachtige zandstranden. Er zijn talloze resorts in het hogere marktsegment. Het binnenland van Phuket is zeer gevarieerd. Je vindt er uitgestrekte plantages, steile rotsen en zelfs een stukje maagdelijk regenwoud in het nationale park Khao Phra Taew.
Phuket krijgt steeds meer concurrentie van Koh Samui aan de andere kant van het Maleisisch schiereiland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *