Bos bok

Bosbok

Fysieke beschrijving
BosbokDe bosbok heeft een vacht die varieert van licht tot donkerbruin, vaak met twee witte strepen op de keel en witte stippen op het achterlijf. De bosbok heeft een schouderhoogte van 80 cm. Het mannetje draagt licht gedraaide scherpe horens.

Leefgebied en voedsel
Bosbokken leven natuurlijk in bosgebied, vrijwel altijd in de buurt van water. Ze eten bladeren, knoppen, bloemen, vruchten en incidenteel gras.

Voortplanting en leefwijze
Het overgrote deel van de bosbokken leeft solitair, maar ook koppeltjes of groepjes mannen of vrouwen komen voor. Rivaliteit tussen de mannetjes kan leiden tot dodelijke gevechten. De jongen blijven de eerste maanden op een vaste schuilplaats liggen.

Gevaren
Bosbokken zijn erg schuw. Hoewel ze in grote delen van Afrika veel voorkomen, zul je ze niet snel tegenkomen tijdens een safari. Ze zijn vooral ‘s nacht actief en dan vooral in dicht struikgewas en bosgebied. Zodra er gevaar dreigt, waarschuwt de bosbok soortgenoten met een schelle roep. Bosbokken zijn niet erg snel, daarom houden ze zich meestal stil en verschuilen zich als er gevaar dreigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *