Gorilla's in Oeganda

Oeganda

Tussen het sneeuwbedekte Rwenzori-gebergte en het enorme Victoriameer ligt Oeganda.

De hoofdstad van de parel van Afrika is Kampala. Hier dompel je onder in een langzaam ritme en Afrikaanse sfeer.

Je vind In Oeganda de hoogste bergketens van Afrika: de Bergen van de Maan in het Rwenzori National Park.

Oeganda staat ook bekend als bron van de Witte Nijl. In Jinja ontspringt de witte Nijl vanuit het Victoriameer, het grootste meer van Afrika, het Victoriameer. Dit meer behoort voor bijna de helft tot Oeganda.

Kaart van Oeganda

In Oeganda leven nog veel primaten, waaronder de majestueuze berggorilla in het Bwindi National Park. Naast deze met uitsterven bedreigde berggorilla’s leven er in het Kibale forest chimpansees, en is er typisch Afrikaanse wildleven als leeuwen en olifanten te vinden in het Queen Elizabeth National Park.

Ten zuiden van de Murchison Falls ligt het Queen Elizabeth National Park. Door de vele overstromingen die het aangrenzende Lake Edward heeft veroorzaakt, zie je hier leeuwen die in bomen kunnen klimmen.

Het Bwindi Impenetrable National Park en Kibale Nationaal Park staan meer bekend om de vele mensaapsoorten die er leven. In Bwindi mag je samen met een gids een uur lang naar groepen gorilla’s kijken middenin de jungle. En in Kibale maak je een nachtwandeling om aapsoorten te zien die alleen ’s nachts door het oerwoud bewegen.